TEKLİF AL Yol Tarifi Al
Çip Krizi Ve Sonuçları?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
23 Temmuz 2022, Cumartesi
ÇİP KRİZİ VE SONUÇLARI?
Kendi küçük ama faydası büyük çipler, küçük ev aletlerinden otomotive, savunma sanayiinden bilişim teknolojilerine varıncaya kadar her alanda kullanılarak büyük bir pazar oluşturuyor.
ÇİP KRİZİ VE SONUÇLARI?

ÇİP KRİZİ VE SONUÇLARI?

Kendi küçük ama faydası büyük çipler, küçük ev aletlerinden otomotive, savunma sanayiinden bilişim teknolojilerine varıncaya kadar her alanda kullanılarak büyük bir pazar oluşturuyor.

Çipler Nasıl Oluşturuluyor?

 Çiplerin elektronik devreleri ince bir silikon yüzey üzerine konumlanır. Çip üzerine yerleştirilen transistorlar ise minyatür elektrik devreleri olarak görev yapar. konya araba kiralama Küçük devrelerin düzeni, birbirine bağlı şekillerden çok katmanlı bir kafes oluşturmak için malzemelerin eklenmesi ve çıkarılmasıyla silikon yapı üzerinde oluşturulur

Çiplerin Üretiminin Azalması Nelere Zarar Veriyor?

Otomobil üretimi, pandeminin ilk aylarında üretimi durdurmak ya da yavaşlatmak zorunda kalınmasıyla azalmışken sonrasında çip ya da yarıiletken adı verilen parçanın üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle büyük bir sorun haline geldi. konya rent a car Covid-19 pandemisinin hayatımıza girmesi ise başka türlü sorunlar doğurmaya başladı. konya oto kiralama Karantina ve evden çalışma süreci boyunca daha fazla insan bulut bilişim sistemlerini, teknolojik aletleri, özetle çiple çalışan cihazları kullanmaya başladı. Elektronik ürünlere olan talebin artması, üretim kısıtlamaları ve lojistik problemler de bu sorunun tuzu biberi oldu. Üstüne bir de kripto girişimlerin gerektirdiği GPU işlem gücü gelince çip krizi katlanarak büyüdü. Çip üretiminin fazlasıyla karmaşık olması ve uzun sürmesi de sorunun temel faktörlerinden biri. konya araç kiralama Çünkü piyasadaki çip üretim hızı artan talebi karşılayacak seviyede değil.  konya araba kiralama Pek çok uzmana göre yarı iletken ögeler kullanılarak üretilen çipler, insanlık tarihi boyunca yapılmış en karmaşık cihazlar. Bu da hassas ve özenli bir üretime tabi olmalarına neden oluyor. Ayrıca ameliyathaneden daha steril ortamlarda üretilen çipler için milyarlarca dolar finansman ayırmak gerekiyor. konya rent a car Sorunların bu şekilde devam etmesi günümüze kadar gelen bir çip sorununu ortaya çıkardı. Tüketim miktarının son derece hızlı artması, yetersiz üretim ve çözülemeyen sorunlar bu krizin hala devam etmesine neden oluyor. konya oto kiralama Ayrıca çip kıtlığının yakın zamanda çözülmesi de beklenmiyor. Giderek azalan doğal kaynaklar, çip üretimine harcanan su miktarı ve diğer faktörler nedeniyle bu krizin 2023'e kadar devam etmesi bekleniyor. konya araç kiralama Ara dönemde ise biraz daha iyi bir hal alacağı ve yeni çözümlerin geliştirileceği düşünülüyor.

 

Etiketler
#çipkrizi
#çip
#kriz
araç kiralama
araba kiralama
oto kiralama
rent a car
kiralık araba
kiralık araç
kiralık oto
aylık araç kiralama
aylık araba kiralama
yıllık araç kiralama
yıllık araba kiralama
ucuz araç kiralama
uygun araç kiralama
havalimanı araç kiralama
havalimanı rent a car