TEKLİF AL Yol Tarifi Al
Aracı Soğuktan Korumak İçin Yapılması Gerekenler
Buradasınız: Anasayfa / Blog
10 Mayıs 2021, Pazartesi
Aracı Soğuktan Korumak İçin Yapılması Gerekenler
Aracı Soğuktan Korumak İçin Yapılması Gerekenler
Aracı Soğuktan Korumak İçin Yapılması Gerekenler

otomobil kiralama lastiklerinin hava basınçları dış ortamdaki hava ısısından etkileniyor. Bu da lastik performansında düşüşe neden olabileceği gibi güvenli sürüş açısından da risk oluşturuyor. Bu nedenle transfer özellikle mevsim geçişlerinde lastik basıncını kontrol etmek büyük önem taşıyor.

Motor aksamında bulunan sıvıların ve radyatör sistemindeki suyun donmaması ve kış aylarında kullanılan antifrizden yüksek verimi alabilmek için antifriz oranını doğru ayarlamak gerekiyor.

Camlarda oluşan donu engellemek için don önleyici ya da don çözücü özel cam sularının tercih edilmesi tavsiye ediliyor.

Havanın erken kararması konya araba kiralama ve hava sıcaklığındaki ani değişimlerin oluşturduğu sis sebebiyle kış aylarında far kullanım süresi artıyor. Hatta gündüz görüşün azaldığı kimi durumlarda dahi farları açmak gerekebiliyor. Bu sebeple kışın araç kiralama farı ve fren lambalarının kontrol edilmesi, arıza olup olmadığından emin olunması gerekiyor. Sis lambası olmayan otomobil kiralama uygun sis farı taktırması uzmanlarımız tarafından öneriliyor.

otomobil kiralama hava, yakıt ve kapı filtrelerinin kış bakımının yapılması gerekiyor. Kışın arabaların geç çalışmasının önüne geçmek için motor filtresinin bakımının yapılması gerekli görülüyor.

İşleminde en önemli nokta ise, kiralık oto akülerdir. Çünkü aküler zor görevlerin başında gelmektedir. Soğuk havalarda motorun çalışması için enerji gerekmektedir. Enerjiyi de akü sağlamaktadır. Bu sebeple en kısa süre içerisinde aküler kontrol edilmelidir. Eğer aküleriniz zayıf ise şarj ettirmeniz ya da değiştirmeniz gerekmektedir. Pratik bir bakım yapmak istiyorsanız, kabloları fırçalamalı kutupları sürekli kontrol etmelisiniz.